Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на 155

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Става въпрос за 3.0
    EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
    EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
    NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Аз като се кача от 164 в Темпрата се чувствам, все едно сядам в картинг. Не е като да не си я обичам, не е като да не е моя. Даже фенщината е определила ника ми в този форум преди 3 години. Просто съм обективен. Иначе си мислех, че е върха до преди да се кача в 164, съвсем сериозно. С дигиталното табло, оха тая кола е самолет. Да, ама имало и по-големи... И ако беше само возията, хаха, по-добре да не бяха произвеждали 164.
      1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Въпрос на вкус и предпочитания,другото си е чесане на езици. И щом ка,вам че освен возията др не ме грабна значи има защо, като не визирам двигателите
        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
          Какво му е на 1.8 ? Не се заяждам, просто питам!
          Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
          Пак се изхвърли като чикия на мокър пясък.
          Я обясни защо точно 1.8 8в е "аборт"?

Колега разбрах ,че си адвокат,та като гледам как ме тормозиш в всички раздели,ти обещавам ,че ако някои ден имам нужда от услугите на такова лице,ще се обърна първо към тебе,понеже ако и прокурорите,ги тормозиш така ,просто нямаш стигане.

Та 1.7 е мотор с Обем 1750 кубика ,а ако сте алфа джии трее сте на ясно,че в тази марка Алфа Ромео,има два модела На голяма почит 2000,и1750,всичко друго е компромис,говорим за по старите алфи.

Мотора 1.7 на 155 е 1750 ,и е направен след 1.8.Щом след 1.8 жабарите Правят 1.7 ,с по издути бутала,и без вариатор.Точно по тази причина му слагат и по къса кутия.155 1.7 става много по приятен автомобил от 1.8,Първо 1.7 върви повече и гори по малко,по пъргава е в градски условия,като цяло си мноо по готина ,моита стара каляска даваше 10 секунди от 0 до сто ,пълен сток,а и тука в форума има момчета с други 1.7 и дават добри показатели на този мотор.Та затова 1.8 е калпав имаш 1.7 и 2.0 да избираш ,1.8 никои не го брои.
          155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от reloading Покажи съобщение
            Колата е със сменена решетка което трябва да ти зададе въпроса защо , както и не съм сигурен, че ги има 1.7 с тея мигачи. Да ме поправят колегите ако греша.
            Колата е моя,решетката и радиатора са сменени понеже предния собственик удари един знак.Мигачите не са сменяни.Всичко по колата работи,и я продавам понеже имам и друг автомобил пък съм сам driver в семействотоОсвен това искам да я вземе алфист ,не някой братчед дето ще й разкаже играта.Тук спорите за возия,другият ми автомобил е Мерц цлк компресор и за возията не може да става сравнение.Но макар и с 2 пъти по малко коне алфата като нервност и поведение на пътя не му се дава поне до 80км/ч.
            Last edited by доича; d.m.y г., 23:30.

Comment

Точно така,аз съм предния собственик.
              Last edited by warbah; d.m.y г., 23:32.
              Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

Първоначално публикувано от доича Покажи съобщение
                Колата е моя,решетката и радиатора са сменени понеже предния собственик удари един знак.Мигачите не са сменяни.Всичко по колата работи,и я продавам понеже имам и друг автомобил пък съм сам driver в семействотоОсвен това искам да я вземе алфист ,не някой братчед дето ще й разкаже играта.Тук спорите за возия,другият ми автомобил е Мерц цлк компресор и за возията не може да става сравнение.Но макар и с 2 пъти по малко коне алфата като нервност и поведение на пътя не му се дава поне до 80км/ч.
                То на 124ката возията и е безспорна колега, ма па динамиката и е забравена в Щутгард, не компресор а реактивен двигател да и закачат
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

За 164-ката явно сте прави, обаче за първото поколение, че е по-леко-около 1200 килограма излиза наистина. Аз съм гледал за 1992 и май нагоре, а то е вече друго поколение и е 1380 кг. И все пак,1200 е възможно най-лекия вариант на 164-ката, всички други модели са от там нагоре. Което важи и за 155-цата де-верижната със старото купе е най-лека. Има обаче и един друг фактор-аеродинамичността и тука 155 цата има по-ниско челно съпротивление. Като цяло обаче съм далеч да отричам, че 155-цата е тежичка-то само корите на вратите ако й махне човек, ще я олекоти с 50 кила Колкото до препоръка за колегата какво да купи-ако ти е мерак точно 155, май в БГ няма да намериш читава, като изключим някои форумни. А в autoscout какви лъскачки има, направо не е истина

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                    Точно по тази причина му слагат и по къса кутия.
                    Каква е разликата с другите 8в, никъде в интернет не видях да е с по-къса кутия или диф?

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                      Та 1.7 е мотор с Обем 1750 кубика ,а ако сте алфа джии трее сте на ясно,че в тази марка Алфа Ромео,има два модела На голяма почит 2000,и1750,всичко друго е компромис,говорим за по старите алфи.

Мотора 1.7 на 155 е 1750 ,и е направен след 1.8.Щом след 1.8 жабарите Правят 1.7 ,с по издути бутала,и без вариатор.Точно по тази причина му слагат и по къса кутия.155 1.7 става много по приятен автомобил от 1.8,Първо 1.7 върви повече и гори по малко,по пъргава е в градски условия,като цяло си мноо по готина ,моита стара каляска даваше 10 секунди от 0 до сто ,пълен сток,а и тука в форума има момчета с други 1.7 и дават добри показатели на този мотор.Та затова 1.8 е калпав имаш 1.7 и 2.0 да избираш ,1.8 никои не го брои.
                      За 8 клапановите мотори:
                      1.7 мотора е 1749cc.
                      1.8 мотора е 1773cc.
                      И двата мотора са с "изпъкнали" бутала.
                      1.8 незнам да е калпав мотор, Ники. Карам го от 2007-ма и не съм забелязал такова нещо...
                      1.7 е с по-малък диаметър на буталата и да, няма вариатор.
                      На фейслифта с 1.8 мотора е сложен по-къс диференциал в кутията, за да се държи добре в градски условия колата и като разход и като динамика.
                      Разликата 1.7 и 1.8 като разход е нищожна, а да не кажа че 1.7 съм прескачал вече с моя 1.8! Вероятно 1.7 го слагат след това, поради по-ниските вредни емисии, поради работния обем и липсата на вариатор... не защото 1.8 е калпав.
                      Само 2.0 мотора има осезаема разлика в динамиката, спрямо 1.7 и 1.8.
                      Last edited by Furious 155; d.m.y г., 11:36.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Усрахте на момчето темата
                        Alfa 155 1.9TD '97 EX
                        Alfa 166 2.4 JTD EX
                        Alfa 156 2.4 JTD

Comment

В момента в България мога да твърдя че има една единствена 155ца която е меко казано добра и тя е на Дон пепоне, ма то тва маи всеки го знае така че ако ще вземам или ше е тя или никоя друга ама 1.7 това ама 1.8 онова, не мисля че има осезаема разлика в тези мотори като кубатура или пък коя била със 125кг по лека....просто от тези препирни не мисля че има смисъл Нищо лично към никои но си е така.
                          Alfa Romeo 145 1.9jtd ex / alfa romeo 156 2.4jtd ex / fiat coupe 1.8 16v ex / alfa romeo 156 2.4 jtd ex / alfa romeo 156sw 2.4 jtd ex / alfa romeo 145 1.9jtd ex/ alfa romeo 166 2.4jtd

Comment

Как пък реши на кой е по-добра,155-цата ? Дори и от тези който се продават? Сега коя повече върви е относително с тези 300 000 километра (пробег) ...... 1.7,1.8,2.0 ...... Нямаме база за сравнение на чисто нови двигатели.
                            Виж сега,Избора ти е дали искаш по-евтин мотор за подръжка или по-скъп,т.е 8 клапанов или 16.Съответно и разлика във вървежа.ь,но всичко опира до състоянието.
                            Last edited by TS; d.m.y г., 18:51.

Comment

Първоначално публикувано от TS Покажи съобщение
                              Как пък реши на кой е по-добра,155-цата ? Дори и от тези който се продават? Сега коя повече върви е относително с тези 300 000 километра (пробег) ...... 1.7,1.8,2.0 ...... Нямаме база за сравнение на чисто нови двигатели.
                              Виж сега,Избора ти е дали искаш по-евтин мотор за подръжка или по-скъп,т.е 8 клапанов или 16.Съответно и разлика във вървежа.ь,но всичко опира до състоянието.
                              Точно!

Затова има Алфи 155, които се продават и такива които не си ги продаваме.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                                Точно!

Затова има Алфи 155, които се продават и такива които не си ги продаваме.

Аз пък моята я продавам. Първия извадил 4 000лв. може да я получи. + Подарък всичко платено и за 2015г.

Точно в момента, ако смятах да си купя 155 за 2500лв. (то постоянно ми минава през главата това, явно е някаква болест постоянно да искаш да има още 155ци и да ги гледаш в мобиле и карс.бг)....таааа щях да си направя една разходка до Италия или до Германия. И дори бих си взел една 2.0 16в... Все пак за тия пари мисля, че може да се намери мега читава, ама пак си зависи от джоба на бъдещия собственик и това до колко е склонен да дава пари за стара кола.
                                За мен всяка 155ца трябва да се поддържа безкомпромисно и максимално качествено.

Ето колега пиши на Никола59 дали не е изпадала скоро някоя много добра 16ка за 5-800евро....

П.П А и да вметна нещо... Всички сме свикнали да обсъждаме колко по-евтин е за поддръжка 8в, ама в конретния случай колегата ще слезе от 156 2.4, която пък е много по-скъпа за поддръжка и от 8в и от 16в...така че пак ще му харесат цените според мен
                                Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                                exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                                ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                                ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                                by RUBIG service

Comment

Working...
                                X